Icare thuisbegeleiding

Contactpersoon
E-mailadres contactpersoon
Telefoonnummer
Adres

Website

Iris van Gent
i.vangent@icare.nl
06-51490124
De Ketting 12
8251LD Dronten
https://www.icare.nl

Wat bieden wij?

Wij bieden laagdrempelige praktische begeleiding in de thuissituatie, bij het uitvoeren/oefenen van handelingen/vaardigheden die zelfredzaamheid en participatie tot doel hebben. Samen wordt er gewerkt aan de gewenste verandering.

Hierbij ondersteunt thuisbegeleiding de cliënt met het omgaan met situaties rondom regelzaken, financiën, aanbrengen van een dagstructuur/ weekschema, op orde brengen van het huishouden, zorgen voor een rustige woonomgeving, waar nodig worden buren of wijkagent betrokken om rust te creëren.

In Dronten zijn er mogelijkheden om op een beschikking vanuit de WMO begeleiding te krijgen. Bij Icare kunnen mensen terecht die, in overleg met een van de gemeentelijke gidsen, profiel 15 (stoornis in het autisme spectrum) toegekend krijgen.

Doelgroep / Leeftijd

(jong)volwassenen en gezinnen.

Thuisbegeleiding kan bij elke verandering in het leven en ontwikkeling praktische ondersteuning bieden om samen de situatie zo voorspelbaar en overzichtelijk mogelijk te maken.

Thuisbegeleiding houdt rekening met de kwetsbaarheid en belastbaarheid van deze doelgroep en past hierop het tempo aan.

Thuisbegeleiding zorgt ervoor dat de begeleiding zo transparant, duidelijk en overzichtelijk mogelijk is voor de cliënt om te leren omgaan met veranderingen.